Op naar de PADI!

Totaal onverwacht kan ik jullie even laten weten wat ik van mijn eerste duiklessen denk! Heb zelfs nog foto's MET mijn -koppy- erop kunnen toevoegen.. Must be our lucky day :)

Gisteren vroeg opgehaald om te beginnen met de duikcursus. In de voormiddag kwam er enkel theorie aan bod, wel weer even wennen na al die maanden schoolvrij te zijn! Gelukkig is -studeren- mij alleszins niet onbekend en was ik er redelijk snel weer aan gewend. Hoewel het uiteraard helpt te weten dat het maar om 2 halve dagen gaat voor ik er weer volledig vanaf ben :p

De totale groep bestaat trouwens uit 17 mensen voor 2 instructeurs, Tim (Australie) en Chris (Zuid-Afrikaan). Ik ben onderverdeeld in de groep van Chris met nog 8 anderen: 2 Britten, 1 Australier, een Deens koppel (zij verstaat geen woord Engels btw, zorgt voor grappige momenten), een Duitser (of wat hadden jullie gedacht), een Zwitser en een hilarische Fin die eruit ziet en naar iedereen kijkt alsof hij ze eender welk moment kan opeten. Een beer van een kerel die het allemaal wel heel erg serieus opneemt, maar op zich wel een vriendelijk persoon.

8 andere mensen dus en duiken gebeurt per 2 dus toen Chris ons indeelde bleef er nog 1 iemand alleen over: The Belgian girl. Geen probleem echter want nu is Chris mijn buddy en hoeven jullie zich dus zeker geen zorgen te maken over mijn veiligheid onder water! :)

Ik heb hem en mijn andere groepsleden ook al behoorlijk aan het lachen gemaakt met een geweldige eh.. -beginnersfout- :p Iedereen zat op de bodem (4m diep) en moest om de beurt zijn vest aflaten om daar zijn uitrusting uit te doen. Vervolgens was het de bedoeling om ze weer aan te doen, nog steeds op de bodem. Ik was als eerste aan de beurt (ongeveer elke keer trouwens, dat is een van de vrolijke bijkomstigheden van het feit dat ik de buddy ben van de instructeur) en was er ook helemaal van overtuigd dat ik op de -aflaatknop- had geduwd, maar blijkbaar duwde ik op de opblaasknop. Uit die vest komen wordt daar niet moeilijker van, maar eens ze dan uit is wil zo'n opgeblazen ding uiteraard meteen naar het wateroppervlak. Ik moest er dus achteraan en wist echt NIET wat ik verkeerd had gedaan (hersenen werken duidelijk niet altijd even goed onder water) dus ik heb daar boven al de rest hangend een gevecht gehad met mijn vest om u tegen te zeggen. Ik moest er zelf ook heel erg om lachen -ook een ervaring zo onder water- en uiteindelijk heeft Chris mij, na mij eerst ontzettend hard uit te lachen, aan mijn vinnen naar beneden getrokken. Hij zei nog nooit iets gezien te hebben dat zo grappig was en dat zijn duikbril volliep van het lachen. Vandaag tijdens de -les- begon hij er zelfs opnieuw over. Wie de film Mary Poppins gezien heeft waarbij ze allemaal lachen en daardoor beginnen zweven.. Dat was het ongeveer, enkel bleef de rest wel beneden tijdens het lachen :p

Het is alleszins een aparte ervaring die me wel bevalt! Ook vandaag weer allemaal dingen bijgeleerd en ik word het ademen door zo'n toestel al redelijk gewend! Kijk ook echt enorm uit naar morgen wanneer ik al wat we geleerd hebben in de praktijk kan omzetten :)

Verder vandaag nog geinvesteerd in een duikbril + snorkel. Gisteren hebben we gedoken met het materiaal dat we de komende 3 dagen gaan gebruiken, het goedkoopste wat er is dat tegelijk zeer duurzaam is. Vandaag mochten we dan allemaal -professionele- uitrusting testen en vooral wat duikbrillen betreft was dat voor velen een opluchting. Voor mij echter een absolute kwelling want blijkbaar zijn die goedkoopste dingen op mijn hoofd gemaakt! Die duurderen vind je niet onder de 100 $ en dan heb je nog geen snorkel, bovendien blijkt dat dat niet vanzelfsprekend is dat de huur ervan inbegrepen is in de prijs van een duik. Schijnbaar vraagt men daar rond de 35 $ voor zuidelijker langs de Oostkust. Toen mijn setje dan maar 63 $ bleek te kosten was de twijfel snel over! Kan ik alleszins nog gaan snorkelen hier en eventueel nog duiken als het zo blijft bevallen!

Vandaag heb ik ook een examen moeten afleggen van de theorie en ik heb 46/50 behaald dus ben geslaagd :)

Kortom ivm het duiken: Ik ben zeer enthousiast en hoop echt op 3 geweldige dagen! Ik hoorde ook dat er momenteel zo weinig wind is dat het zicht optimaal is onder water. Ze hebben hier zo maar een paar weken per jaar blijkbaar en ik heb het geluk er precies zo een mee te maken!

Nog meer goed nieuws om te beeindigen: Nadat ze me eergisteren bijna 2 uur voor niks hadden laten zitten wachten op die handdoek, heb ik gisteren gebeld en zijn ze al wat ik vergeten was 's avond komen brengen! Ik had dat trouwens niet aan omdat ik me net in een droge outfit had gepropt bud.. Een mens kan al eens iets vergeten, maar nu hou ik er toch maar mee op denk ik. Het is leuk geweest :p

Ik laat jullie weer want deze keet sluit over een paar minuten en ik moet uiteraard op tijd naar bed om morgen al om 6 uur te kunnen vertrekken naar de boot!

Tot snel!

zustter Lieve

Hahahaha ik zie je daar al bezig met die vest!! Moet idd zeer grappig geweest zijn!! Geniet nu nog 3 dagen van die knappe onderwaterwereld!! Maar....zorg ook goed voor je spullen want zo een dure duikbril en snorkel...die laat je ook snel even liggen vrees ik! En vermits jij zelfs je bikini kan vergeten...
Dikke kus en nog veel plezier! En euh...ook een dikke kus van Martin en men "kadeekes" xxx

Maman

Wat een verhalen en wat een avontuur!
Geweldig dat je dat PADI brevet haalt..YES U CAN! alvast gefeliciteerd met je resultaat van het theoretisch examen btw!!
Blij dat je spulletjes weer terecht zijn..
en ja, ik zou erg graag in je plaats zijn om naar het Great Barrier Reef te vertrekken ;-)
ENJOY!!!
xXx

oma en Dédé

Julie wat fijn dat we je aan de telefoon hadden.Geweldig dat Dédé nu weer opgeknapt is heb je wel gehoord.Langs deze weg doen we de groetjes aan Mie en die lieve zuster Lieve,wat tof dat we zo zelfs met je vriendenkring kontakt hebben.Geniet ten volle want er is al één maand om.Om hetzelfde te schrijven wat je Mama mailt is te gek,dus even van ons iets.Ik ben dezen nacht om 2.30 u.thuis gekomen van een ontzettend gelukt optreden.
De mensen hebben gedanst en vergaten gewoon te eten.De dansvloer stond vol van 20u. tot 2 u.We hadden gezegd uiterlijk tot half één te spelen en het werd over 2 u.Ja je bent jong en je wilt wat.Het was een 70 ste verjaardag.Dus dat is ECHT ons publiek.Hoeveel we er door gedraaid hebben weet ik niet,maar héél mijn repertorium lag overhoop.Dus tegen woensdag alles opruimen voor een nieuw feest.
Dédé had weer 4 juiste op de Lotto en dat vergat hij door de tel. te zeggen XXXXXXXXXXOma en Dédé

MI

na het horen van het duik-stijg-vest-verhaal kon ik maar 1 ding denken:typisch!! :p
blij te horen dat Cairns u zo bevalt iig!
Chance dage ne kodac hebt die onderwater kan tijdens da duiken en zie dage die ook ni vergeet of laat vallen,e ;)
love you!
x

Chantal

Maar Julie toch. Ik kon even niet verder lezen omdat ik moest huilen van het lachen. Wat leuk toch je verhalen. Ik geloof dat ze het je fout hebben uitgelegd want jij doet alles goed. Ik kan me al voorstellen dat je boven aan het peddelen bent en dat Chris je peddel vastpakt en je naar beneden trekt. lol geweldig. Ik geniet ook echt van de mooie foto"s. Die zijn heel mooi. Wat schrijf je leuk. Maar had ik dat al niet gezegd. Enfin, geweldig.