The rainforest!

Gisteren was het tijd voor mijn uitstap naar het regenwoud. Om 8u opgehaald door een langharige gids -Bart- en in gezelschap van slechts 7 andere mensen zijn we naar het regenwoud gereden. Een ideale grootte voor zo'n trip!

Het was een groepje met een paar niet alledaagse nationaliteiten: een Poolse, een Albanees, een Israelische, een Canadees koppel (Daniel & Danielle) en een Nederlands zussenduo (waarvan 1 Daniella heette). Al de andere namen ben ik vergeten maar die drie vond ik alleszins grappig :p

We zijn 's morgens langs de kant van de weg gestopt om naar de Flying Foxes te kijken, daar vliegt/hangt het hier in Cairns vol van. Ik dacht dat het vleermuizen waren maar het blijken een soort vliegende apen te zijn! Zeker de moeite om eens te Googlen.

Daarna zijn we naar het regenwoud gereden waar we een hoop uitleg hebben gekregen over de planten daar aanwezig, zeer interessant allemaal. We zijn ook gestopt bij de Cathedral Fig Tree. Een gigantische boom zonder stam, want hij is van boven naar beneden gegroeid. Klinkt allemaal wat raar maar voor de geinteresseerden de moeite om ook dat eens op te zoeken.

Daarna zijn we naar de Millaa Millaa Falls geweest, de meest gefotografeerde waterval in Australie waar ooit Peter Andre een clip moet hebben opgenomen en ook de reclames voor Timotei (vroeger) en Herbal Essences zijn daar gefilmd. Echt prachtige locatie! Ik mocht zelfs achter gaan en door de waterval zwemmen! Ja, mijn enthousiasme was -is zelfs nog steeds- groot :)

Verder nog een paar minder indruk wekkende watervallen gezien en dan was het alweer tijd om naar Cairns terug te gaan. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn handdoek en zwemgerief achter te laten op onze laatste tussenstop, dat zorgt voor extra spanning tijdens de reis.. 'Komt dat nog terecht of niet?' Een spanning die de meeste mensen in hun leven zouden kunnen missen neem ik aan, maar ik blijkbaar niet. Vanavond vanaf 18u15 zit ik alleszins buiten mijn hostel braaf te wachten tot ze HOPELIJK mijn spullen komen brengen zoals ze beloofd hebben.. Ik ben benieuwd en hoop uiteraard op een herhaling van mijn hoed-avontuur. Nogal wat familieleden zouden zeggen 'Zie maar dage uwe kop nie vergeet!'. Jep.. I know.

Alleszins heb ik een PRACHTIGE dag gehad gisteren en heb ook helemaal zin in mijn duikavontuur dat morgen begint :)

O ja, normaalgezien -als het lukt- zal er vanaf vandaag ook een video te vinden zijn op deze blog van Wilson's Promontory waar ik in het begin ben geweest. Ik heb die uiteraard zelf gemaakt en ik dacht dat dat misschien wel leuk was om te zien daar in het koude Belgie! (Ondertussen ben ik zeker dat het gelukt is dus als jullie hier iets aan hebben komen er meer van dit soort fratsen! :))

Tot snel alweer!

Lin

Baby!

1.. Heb je dan ook zo staan kreunen onder de waterval voor het Herrrrbal gevoel :P? Haha en 2 vraag me af hoe je je kleren kunt vergeten daar, of had je er deze keer dan toch nog meer aan dan alleen je zwempakje!? EN vraag me beetje af of er tussen deze 1 en 2 dan eventueel een verband bestaat :p. Hoop voor je dat je spulletjes terecht komen.

Ben tevreden over de vdeo maar volgende keer maak je er maar een rondomrondje van zodat we je koppy ook nog es kunnen aanschouwe!

Yours truly,

Linnie.

oma en dédé

Ik ben het eens met Lin,we krijgen leuke verhalen en daar genieten we super van,maar als we van jou er een foto bij krijgen is het top.xxxxxxxx

oma en dédé

Leuk dat Dédé nu vandaag thuis komt,zo kan hij héél je verhalen lezen en is hij na enkele dagen weer bij XXXXXXXXXXXX