Een beetje huis-, tennis- en keukenverhalen + resultaat quiz :p
Zoals jullie op de tennisfoto's zagen was het een geweldige moment om naar de qualificatiewedstrijden te gaan kijken! De kenners herkenden op de foto's in volgorde: Flipkens, Darcis (die ik zijn wedstrijd nipt zag verliezen), Christophe Rochus & Flipkens opnieuw, Wickmayer en tenslotte uiteraard Henin die net begon aan haar training. Ik was net op weg naar de uitgang toen ik haar spotte en meteen zei een totaal onbekende man tegen mij: 'Hey, wasn't that Henin?' (Zeer grappig want zij spreken haar naam opz'n Engels uit dus dat klinkt als hennin) Waarop hij vervolgens gewapend met zijn fototoestel achter haar aan ging. Na ongeveer 100m was Henin bijna niet meer te herkennen tussen een 50 tot zelfs 100 tal mensen die haar op de hielen zaten (en waar ik uiteraard ook een van was, haha). Ze had meer toeschouwers voor haar training dan de gemiddelde wedstrijd die daar aan de gang was!Heb verder ook nog foto's van Olivier Rochus en Malisse, maar die was ik er vergeten op te zetten. Tijdens de wedstrijd van Darcis zat ik op een 2tal meter van een deel van de Belgische delegatie (Flipkens, 2x Rochus en Wickmayer) om te supporteren, een aparte ervaring.
Het tennisschema van 18 januari is vrijgegeven ondertussen en ik heb wel geluk oooook al had ik graag Kim Clijsters aan het werk gezien en dat behoort helaas nt tot de mogelijkheden.. Zij speelt namelijk de ochtendsessie in de Rod Laver Arena, waar ik pas voor de avondsessie een kaart heb. Een mens kan echter niet alles hebben natuurlijk, want ik geef even een kort overzicht van de Belgen die ik wel in actie kan zien:
| Women's Singles - 1st Round | ||
| Yanina Wickmayer(BEL) | vs. | Alexandra Dulgheru(ROU) |
| Men's Singles - 1st Round | ||
| Olivier Rochus(BEL) | vs. | Fernando Gonzalez(CHI)[11] |
EN
| Women's Singles - 1st Round | ||
| Kirsten Flipkens(BEL) | vs. | Justine Henin(BEL) |
Bovendien nog een overzicht van de spelers die ik nog aan het werk kan zien met mijn kaarten: Rafael Nadal, Jelena Dokic, Dinara Safina, Andy Roddick, Juan Martin Del Potro, Elena Dementieva, Jelena Jankovic, Svetlana Kuznetsova, Marion Bartoli, EN ZO VERDER. Jullie zien dus dat ik DUIDELIJK niet mag klagen! De affiche voor dag 2 is nog niet vrijgegeven, maar voor ongeveer 20 euro kan je een groundpass kopen waarmee je alle wedstrijden van die dag kan zien behalve die in de Rod Laver Arenda en de Hisense Arena, dus mochten daar nog grote namen geprogrammeerd worden zal ik het niet kunnen laten om nog een dag te gaan, dat spreekt voor zich :)
Ivm de quiz: De -helaas onbestaande- originaliteitsprijs zou zonder twijfel voor Friedl zijn die zich duidelijk weet te vermaken tijdens de examenperiode van Anoek :p De oplossingen waren echter: dingo, een mannetje en vrouwtje van de kookaburra, een koppel Tasmanian devils (of zoals ze hier zeggen Tazzy devils), emoe, varaan en moeder & baby koala. Soooo we have a winner! Mijn felicitaties alleszins Mi en ik denk nog na over die prijs :p
Voor de rest zijn de foto's inderdaad gemaakt met de water- en shockproof Canon die ik net voor vertrek gekocht heb. Hij heeft ook gelijk wat geld bespaard want anders had ik 25 AUD moeten betalen voor een DVD die de surfinstructeurs maken met hun eigen waterbestendige camera, of zonder foto's huiswaarts moeten keren wat ik niet denk dat jullie zouden gewaardeerd hebben.
Voor de rest, Chantal, ik eet hier 's morgens doorgaans cornflakes vermits dat zeer goedkoop is en toch niet ongezond. Ik ga ook geregeld naar Victoria's Market (zeer indrukwekkend trouwens) om vers en goedkoop fruit te kopen. Om een idee van de prijs te geven: in een supermarkt betaal je ongeveer 1,20 $ voor een appel, op die markt koop je er een voor 0,25 $. De moeite waard dus! 's Middags sla ik de maaltijd vaak over of eet ik opnieuw fruit, het is hier ook zo warm dat ik minder nood heb aan eten en 's avonds varieert het nogal eens. Soms koop ik een goedkope microwave maaltijd die ik in het hostel opwarm, het is me ook al overkomen om gewoon in de Mc Donalds of Burger King (wat hier Hungry Jack's heet) te eten of zoals vandaag denk ik dat ik wat pasta ga kopen en opwarmen met wat paprika's en pesto. Worst case scenario eet ik dan ook gewoon cornflakes.
Wat internet betreft ben ik er NET achter gekomen dat ik hier in een soort -reisbureau- omdat ik mijn tours hier geboekt heb een half uur gratis internet heb (in plaats van de gebruikelijke 20 min) en vanaf dan slechts 1 $ per uur moet betalen (in plaats van 2 $). Grote luxe wel want de computers zijn hier ok en in mijn hostel heb ik al een zeeeer voordelig tarief van 10 $ per 4u. In het eerste hostel was het de hier ongeveer overal geldende prijs van 4 $ per uur, wat een blog als deze bijhouden tot een redelijk kostelijk grapje maakt :p
Verder kan ik jullie nog vertellen dat ik hier elkedag rond 8u (local time :p) wakker ben, terwijl de meesten hier tot 14u slapen. Ik hoor het Oma zo al zeggen: 'Zie na is, Drej, ze hee toch mijnen aard wel ze, just gelek os Malleen!' :)
Gisteren heb ik de Duitse opnieuw ontmoet van in het vliegtuig. Toen nog zeer stoer en alsof het haar allemaal niks deed om 6 maanden tot een jaar van huis te zijn, nu was ze helemaal -homesick-, had de afgelopen week amper gegeten en miste iedereen van thuis.. Ze had ook enkel nog maar wat rondgehangen rond haar hostel (aan de andere kant van de stad van mijn hostel, vandaar beperkt contact) en een flat gevonden om komende maanden in te wonen, misschien vandaar. Wel grappig om te zien hoe iemand op een goede week tijd zo hard kan veranderen alleszins. Ben ook blij dat mijn overgang iets vlotter is verlopen. Ik mis natuurlijk wel bepaalde mensen en dingen, zoals mijn eigen kamer en de huiselijke gezelligheid, aan thuis, maar ik geniet nu liever gewoon van de tijd die ik hier doorbreng. Op mijn weg terug van haar kant van de stad reed ik per tram langs het Belgian Beer Cafe in Melbourne. Daar moest ik uiteraard ook even stoppen en binnen gaan. Ze hebben daar de grootste -beer garden- in Zuid Australie blijkbaar. Een beer garden is zoals het woord het zegt, gewoon een soort tuin ipv een terras, in hun geval zeeer groot, laat ons zeggen de helft van de oppervlakte van de Groenplaats in Antwerpen. In die tuin staan dan allemaal tuintafels en stoelen met parasollen en dergelijke. Er is ook een bar buiten waar ze het populairste deel van de kaart aanbieden. Extreem duur ook trouwens! Een flesje Stella kost er 8 $, wat overeenkomt met meer dan 5 euro. Naar de prijzen van Duvels en Hoegaardens heb ik dan ook al niet meer gekeken :p
Die screensaver komt trouwens helemaal in orde Frederik! Zelfs MOCHT je geen zin hebben om je surfende nicht steeds te zien verschijnen.. :p Ikhebzat prachtige foto's van de Australische natuur.
Vandaag is het weer hier weer omgeslagen naar bewolkt en -slechts- 20 graden, daarnet zelfs een beetje regen! Zoals de gids van de Penguin Parade zei: 'Here in Melbourne we have a saying. It goes: 'If you don't like the weather.. Just wait 10 minutes.'' Ik begrijp hoe langer hoe beter wat ze bedoelde! Ook al lijkt me dat wel een gezegde dat we in Belgie ook kunnen invoeren.
Het Australische volk blijft trouwens een zeer vriendelijk volk. Elke 2 a3 zinnen komt er een 'No worries mate.' uit. Zelfs die Franse waarmee ik op surftour was en die in feite niet zo goed Engels sprak zodat wij dus -voor mijn bestwil mss nog meer dan voor haar want zO erg was het Engels :p- Frans met elkaar praatten, dat regelmatig tegen mijzei. Echt een beetje een cultuurshock toch wel maar zoals ik eerder al zei: positieve verandering went makkelijk.
Goed ik ga er hier een puntje achter zetten want ik geloof wel dat ik jullie genoeg zinloze en andere informatie heb verschaft :p
Tot snel!
Maar Julie toch dit is allemaal geen onzin wat je vertelt integendeel. Het is alsof we naast je wandelen als blinden. Je vertelt het zo mooi en zo goed dat je blog leest als een 'pageturner'. Zoals je beschrijft wat je oma al zegt ik hoor ze het zeggen D Ik kan me zelfs het antwoord van André al voorstellen : ja se Ria lot die toch doen. En ondertussen staat iedereen te gniffelen.
Ik geniet van de foto's die je laat zien. By the way de tasmaanse duivel is met uitsterven bedrijgt en er is nu een speciaal kweekprogramma aan de gang. (gezien op televisie) Ik stel zelfs voor als je thuiskomt dat je een spreekbeurt geeft in de kelder bij oma onder begeleiding van haar orgelmuziek :) Tante Ria zet de snoepkes en de koekskes almaar klaar.P
Groetjes
Chantal
Sorry voor de knoert van een taalfout. De Tasmaanse duivel is met uitsterven BEDREIGT.
Hello JuJu, geweldig die verhalen van de tennis'stars'. Misschien lukt het wel met je groundpass van maandag om een glimp van een zich opwarmende Kim op te vangen? of bedoelde je juist dat die mogelijkheid ook uitgesloten is..
Het programma waar je van kan genieten is in elk geval al de moeite!
Vergeet zeker het vlaggetje niet ;-)
Tof dat je ook goedkoop internet hebt gevonden, wij profiteren er allemaal van mee!!
Zo gezellig die verhalen van je én de foto's..
ik reis helemaal mee "in het hoofd".. je bent de zonnestraal in mijn mailboxen (en niet alleen daar & dat weet je ;-)!)
Indrukwekkend ook die beer garden..
Benieuwd naar je verdere verhalen en de fotoreportages!!
@+
Love
Maman
Julie Dédé heeft
Chantal, als ik er enigszins iets aan mag toevoegen heb je in de verbetering van die knoert van een taalfout nog een knoert van een taalfout staan. Want als ik het juist heb moet het zijn: De Tasmaanse duivel is met uitsterven BEDREIGD. :)
Maar het maakt niet uit, blijkbaar had niemand het eerder opgemerkt, op dat gebied ben ik eerder perfectionistisch.
Wel Julie, wat een ervaringen heb je reeds op opgedaan op die korte tijd. Als ik zeg dat ik een beetje jaloers ben, is dat op zen minst zacht uitgedrukt. En laat het daar dan MAAR ongeveer 20 graden zijn op dit moment, als ge wilt wisselen moet ge da maar 1 keer vragen ze :) Veel plezier nog en ik wacht heel benieuwd op je volgende verhaaltje!
Mitje is hier en kwam kijken naar de nieuwe kamer....Ze vindt het allemaal prachtig...het meest is ze in de wolken met jou verhalen en foto's .Veel groeten ....;het is leuk dat iedereen zo enthousiast is
over jou reisverhalen.Wij wachten nu op de nieuwe meubels voor de slaapkamer.Dat is als klein jong die die iets van Sinterklaas verwachten.Kusjes van ons allemaal Oma en dédé....;en Mitje
Nou Jule, ken echt 1 zo een naam van je tenns-helden maar kan toch wel een pocotje met je meeleven hooR! Wel jammer van het weer ook mr beter dat t nt zooo ontzettend lang duurt allemaal en vlug omslaat. Je mag trouwens ook nt té negro terugkomen he dat weet je toch, was de afspraak!
Kvraag me trouwens af of er nt vals werd gepeeld met de dolle beestentest!
Nou, kga een opdrachtje afmaken terwijl jij lekker aan t snurken ben. Moet wel lekker wezen dat je daar even geen comments op krijgt :p.
-xx-
WAUW!!! Het zijn echt verhalen om jaloers op te zijn!! En het is nog maar het begin...Je hebt echt een schrijftalent trouwens!! Het is net een boek dat je leest en in 1 adem wil uitlezen omdat het zo goed is!! We kijken al uit naar je volgende verhaal!!
Je surftalenten...geweldige foto's alleen jammer dat zo een wet sute niet zo sexy is ;-)
En dan die tennis...jonge jonge wat een namen!! Daar ben ik nu echt super jaloers op!!
Julie geniet er nog super van want je bent nog niet eens lang weg en het is nu al zoooo fantastisch! Ik zou al blij zijn met dit stukje alleen ...en jij hebt nog zo veel dingen in het vooruitzicht!
Dikke kus en tot schrijfs xxx
p.s. aan Alexander: ik heb dyslexie dus ik zal ook grote knoerten van taalfouten schrijven! Vergeef het me want ik vind het nu al moeilijk om iets te schrijven uit schrik dat er veel fouten in gaan staan! En nu ik weet dat er een perfectionist meeleest.... ;-)
helaba..... merciekes al voor de prachtige foto's en zo te zien en te lezen gaat het je daar allemaal voor de wind..... fijn om te lezen dat je er echt van aan het genieten bent.... veel plezier nog, weet dat eraan je gedacht wordt en ik volg je op de voet...... en je weet het hé...... voorzichtig zijn :):):)