Penguin Parade, Wilson's Prom & de Surf Tour
Hello again iedereen!
Om te beginnen kan ik jullie vertellen dat ik nu in een ander hostel zit. Melbourne Connection Backpackersheet het en het bevalt me hier prima. De eerste dagen zat ik in een kamer voor 6 personen met 5 heren en dat was geurgewijs geen echt succes. Het was echter maar voor 2 nachten en dat heb ik perfect overleefd uiteraard. Sinds gisteren ben ik hier weer aangekomen en nu lig ik in een kamer voor 8 personen met 7 heren opnieuw, maar de kamer is op niveau -1 gevestigd en daar is het dus veel koeler om te slapen wat de transpiratie van de heren vermindert tot een verdraagbaar niveau :p
Goed verder over mijn week!
Maandag was mijn beachdag en was het 44 graden. Op het nieuws gehoord -the hottest January day we've had since 150 years-, gene zever! Ik kon het werkelijk NIET uithouden op het strand. Ik stond dan ook op het perron van de tram te wachten om weer naar huis te gaan toen ik plots mijn oog liet vallen op een paar vierkante cm schaduw.. Helaas had een Aziatisch ogend man zijn zinnen daar ook net op gezet en ik wou er net niet om vechten dus ik was gedoemd om de zon te trotseren :p Niet gezeverd zo'n temperaturen, ik kan mij niet herinneren dat ik het ooit zo heet heb gehad. De zee zat trouwens ook vol kwallen dus niet echt de beste verfrissingsbron :p
Dinsdag dan tijd voor wat actievere bezigheden. Ik ben naar een soort minizoo/boerderij geweest in afwachting van de Penguin Parade op Phillip's Island met nog wel een ok groepje mensen. Veel veel dieren gezien (van de belangrijkste heb ik foto's toegevoegd), mijn grenzen verlegd door een slang in mijn nek te laten leggen (iedereen die weet dat ik bij het minste spinnetje gillend wegloop of de hoogte opzoek zal beamen dat dit werkelijk grensverleggend was :p)en ook een koala ervaring gehad om nooit meer te vergeten! Moeder met baby op de rug gezien vanop nog geen meter afstand! Wegens klauwgevaar uiteraard geen mogelijkheid om ze aan te raken maar ik heb er ook foto's van gemaakt uiteraard :) De pinguins 's avonds waren heel grappig om zien, de kleinste pinguins die er bestaan (30 cm en 1 kg) en die komen blijkbaar elke avond bij valavond in grote groepen uit het water gewaggeld. Geen foto's daarvan want dat mocht niet. Ook een Nederlandse leren kennen -Marloes- die net aan het einde van haar 3 maanden Australie toe was. Leuk om een beetje met haar over alles te kunnen praten!
Woensdag dan opnieuw onderweg naar Wilson's Promontory National Park, wat niet op Phillip's Island is zoals ik eerder verkeerdelijk wel had gezegd. Het is namelijk het meest zuidelijke punt van het vasteland van Australie en het is er kort gezegd prachtig. Ik was er met een heel erg leuke groep, heel uiteenlopende nationaliteiten maar heel gezellig. 15 km bushwalk later hebben we het mooiste strand dat ik persoonlijk ooit gezien heb bereikt. Ook daarvan heb ik foto's toegevoegd.
Donderdag en vrijdag was het dan tenslotte zo ver, tijd voor wat surfactie! Zeer lieve instructeurs die ons allemaal dag 1 al rechtop hebben kunnen laten staan op een surfplank, jaja, zonder hulp! Op algemeen verzoek ook daarvan uiteraard foto's :) Ik heb 's avonds niet in -the surf cabin- geslapen vermits die vol was, we werden met 2 (een Franse en ikzelf) weggebracht naar een soort vakantiehuis, of eerder -VILLA. Daar was mijn vreugde groot toen ik zag dat we in geweldige bedden mochten slapen EN dat er een wasmachine was die ik gratis mocht gebruiken! Heerlijk om al mijn was weer proper te hebben en ik heb uitgebreid gebruik gemaakt van de slaapfaciliteiten want ik heb er niet minder dan 12 uur aan een stuk geslapen :) Wat minder is, is dat mijn handen (de bovenkant) ontzettend verbrand zijn. Iedereen weet zo ongeveer wel dat ik goed tegen de zon kan, ik was dan nog ingesmeerd met factor 30 op alle plaatsen die het wetsuit niet bedekken (gezicht, handen en voeten) en toch verbrand en nog geen beetje! Nx ergs natuurlijk maar wel op zn zachtst gezegd opvallend. Op de surftour heb ik naast de Franse, een paar Zwitserse dames en een stel Canadezen ook nog een Australische leerkracht ontmoet uit Adelaide. Heb ook met haar nummers uitgewisseld want ze wou me graag rondleiden daar wanneer ik daar binnenkort een dag ben, perfect dus! Ze zou me ook meenemen naar de Belgian Beer Cafe daar en ze wist me te vertellen dat de Tour Down Under er misschien nog is wanneer ik er ben! Allemaal leuke vooruitzichten dus.
Gisterenavond dan met nog steeds gloeiende handjes weer in het hostel aangekomen en een Canadees -David- ontmoet die sinds 3 dagen aan zijn reis rond de wereld is begonnen. Hij zou er een jaar over doen. Heb hem mijn emailadres gegeven voor wanneer hij in Belgie zou zijn, dan kunnen we wel eens wat gaan drinken natuurlijk en wie weet kan ik dan ooit eens op bezoek in zijn home country :) We zijn wat goon -goedkoopste wijn ter wereld- gaan drinken in het park met 3 Fransen die ook op onze kamer liggen, heel gezellig ook om hun verhalen te horen. Nog wel leuke jongens precies en die gaan zometeen mee naar tennis -als ik ze uit hun bed krijg :p-. Het is namelijk vandaag de laatste dag van dequalificatiewedstrijden voor de Australian Open en daar kan je gratis heen. Ik heb gezien dat Malisse, Rochus en Wickmayer daar vandaag spelen dus ideaal! Vanavond heb ik afgesproken met Vera, de Duitse die ik in het vliegtuig had ontmoet dus mijn dag is weer goed gevuld!
Voor de rest heb ik ook de langverwachte -vogelfoto- toegevoegd en doet het me altijd deugd te zien dat er reacties zijn op mijn -reisverhalen-, dan weten jullie dat :)
Ik hou jullie op de hoogte!
Tot snel!
Geweldig wat een verhalen tof al recht staan op de surfplank het beste is wel de vondst van het nelgian beer café.Fijn dat je zoveel mensen ontmoet ,gelukkig dat je ze ook te woord kan staan...Waar talenkennis goed voor is.Je zal er een hoop vrienden aan over houden en we zien al wel dat je niet aan je laatste wereldreis bent.We lezen gretig je verhalen.Zijn stik jaloers dat we niet naar de Australion kunnen,maar volgen het wel angstvallig op TV We duimen voor Yanina.Ze moet het halen.Dementieva won dus van Serena en echt verdiend.Chris en Frederik waren gisteren hier komen lunchen en dat was gezellig.Het weer is nog niet alles en ik zou graag wat sneeuw naar jou sturen,maar dat lukt niet Veel kusjes van ons beiden we gunnen je nog veel ontdekkingsgenot......Oma en Dédé
dear lord!! wa een tennis foto's! ik benzo jaloers dat het ni meer grappig is :D! als een echte bioloog heb ik uiteraard de dierenquiz moeten doen,en ben benieuwd naar de score :)
het klinkt allemaal heel goe wage daar allemaal doe, dus laat da het verdere verloop maar zijn :)
x
Joeeee schatje,
Sounds weer leuk al je verhaaltjes en doet me ook vooral ook deugd te lezen dat je al goed omkaderd wordt door al je travelmaatjes ondertussen! Watk ook graag lees sdat je je onderbroeken nog nt moet omdraaje om ze nog wat dagjes te dragen maar ze gewoon hebt kunnen wassen! Jej!
Nou, dag juul!
joe julie.
ook ik heb vlijtig meegedaan aan de foto-quiz. zoals ik daar heb vermeld ga ik vooral voor de originaliteitsprijs :)
ik vind de foto's van australian open ook echt super! ook ik ben n beetje jaloers. ik wil hier dan ook een kleine opdracht aan toevoegen: bezorg mij een handtekening van Flipkens... gaat da lukken? ja da zal wel hé. uiteraard ben ik ook zeer tevreden met eentje van yanina, justine of kim :)
zijn die foto's trouwens met uw onderwater-canon-blauw-toestelleke getrokken? want de foto's zijn echt wel van goede kwaliteit!
vanuit brasschaat weinig nieuws buiten het feit dat anoek vlijtig aant studeren is voor haar examens en ik daardoor thuis héééél stillekes moet zijn en mij bijgevolg dus stort op huishoudelijke taken. het is hier dus bijna even spannend als ginder en als ge wilt kunde onze activiteiten volgen op onze blog "www.friedldoetspannendeklusjesinstilteterwijlanoekstudeert.com". hahaha binnenkort zal ik er ook wel is foto's opzetten :)
veeeele groetjes,
friedl en anoek
Blij met al deze geweldige foto's en ludieke commentaren.. fier natuurlijk ook.. kan ik niet verstoppen ;-)) doe zo voort zou'k zegge xXx
Hey Julie. Ontzettend leuk om je verhalen te lezen! Ik ben sinds woensdag weer in Nederland en het bevalt me niets haha! Veeeel te koud! Geniet van je reis en ik zal af en toe je verhalen lezen! Groetjes Marloes