Planning voor komende 2 weken

Hello iedereen!

Eerst en vooral bedankt voor alle leuke berichtjes op mijn vorig -reisverhaal- :)

Ondertussen is het hier zondagnamiddag, 15u20 terwijl het bij jullie nog maar vroeg in de ochtend is.. Het blijft wennen!

Gisteren heb ik me vooral nuttig bezig gehouden door te zorgen dat ik zeer voordelig contact kan houden met het thuisfront. Een telefoontje met mijn gsm vanuit Australie naar Belgie kost mij minder dan binnen Belgie bellen.. Ik denk dat we dan in Belgie wel van een schande kunnen spreken maar goed het komt mij nu perfect uit dus beter! :p

Ik had eerder gesproken van een trip naar Tasmanie die ik wou plannen rond deze tijd maar dat plan heb ik uitgesteld naar het einde van mijn reis, op voorwaarde dat ik er dan nog tijd en geld voor En zin in heb. Meteen viel er dan wel een soort relatieve leegte tot 18 januari (tennis!) dus ik kon vandaag op missie om mijn -leegte- op te vullen.

Zie hier dus wat het geworden is!

10 januari:Zometeen dus,dan doe ikeen stadswandeling uit de Lonely Planet langs alle belangrijke bezienswaardigheden in Melbourne. Overnachting: Vannacht had ik reeds voor vertrek geboekt dus nog steeds in het Nomads hostel.

11 januari: Wordt een -luilekkerdag-. Wat een woord zie ik nu zelf, maar ik kan het niet beter noemen :p Misschien minder aangenaam voor jullie om te lezen maar het wordt hier morgen blijkbaar APPROXIMATELY 41 graden. Celsius iddd. Geen betere dag dus om aan een strand te gaan liggen, best zelfs in de schaduw, laat ons zeggen onder een palmboom,met een verfrissingmogelijkheid vlakbij en misschien zelfs een cocktail hier of daar .. Ja het is eenswat anders dan een gevoelstemperatuur van -15 graden :p Overnachting: Ligt nog niet vast. Mijn kamer van vannacht is dan alleszins volgeboekt vrees ik en bij andere hostels zijn de goedkoopste kamers ook een beetje krap ondertussen dus waarschijnlijk wordt het een iets duurdere kamer binnen mijn huidige hostel. Daar ben ik het ook gewend en het is ideaal gelegen, nog steeds 0 openbaar vervoer nodig gehad want alles is op wandelafstand.. Kan slechter dus. Zal ik zo in het hostel proberen te boeken.

12 januari: Bezoek aan Phillip Island met een leuk programma voor de boeg! Pinguinfototime :)Overnachting:Na deze trip kom ik sowieso terug naarMelbourne dusook die nacht ga ik gewoon vandaag nog proberen te boeken.

13 januari: Opnieuw naar Phillip Island maar voor een andere tour. Deze keer staan de -kangaroos- in the spotlight! Overnachting: Zelfde verhaal als hier boven.

14-15 januari: Time for some action! Het wordt een surftourin het meest zuidelijke punt van Australie! Blijkbaar word je goed begeleid, ook als newbie, wat voor mij geen overbodige luxe zal zijn. De man zei 'If you know how to ski, it shouldn't be a problem.' dus iedereen die mij ooit al bezig heeft gezien wat dat betreft zal begrijpen dat begeleiding essentieel zal zijn :p Overnachting: Een -surf cabin- waar alles aanwezig zou zijn wat ik nodig heb blijkbaar! Na de 2e dag moet ik weer wat verzinnen in Melbourne.

16-17 januari: Voorlopig nog geen plannen! Waarschijnlijk de stad nog bezoeken en voor de rest nog wat rusten om in vorm te zijn voor de 18e. Overnachting: Zal hetzelfde zijn als de 15e neem ik aan.

18 januari: D-day! Of beter: T-day! Nog steeds heeeel benieuwd naar welke spelers en vooral speelsters ik aan het werk ga zien! Het tornooiverloop in Brisbane heeft geen goed gedaan aan mijn nieuwsgierigheid. Overnachting:Opnieuw in het centrum van Melbourne zoals de dagen ervoor.

19 januari: Vrije dag om te bekomen OF om eventueel nog een tennisdag in te plannen. Hiervoor heb ik wel nog geen tickets en hangt volledig af van het spelschema -of onze Belgische dames in actie komen of niet- en van hoe het me de dag tevoren is bevallen uiteraard. Overnachting:Laatste nacht in Melbourne centrum!

20-21-22 januari: Mijn trip naar Adelaide, met een tour langs theGreat Ocean Road. Zeer goedgevuld programma waar ik ook enorm naar uitkijk! Overnachting: Nacht 1: Warrnambool Beach Backpackers. Nacht 2: Neds Beds, Halls Gap. Nacht 3: Ergens in Adelaide, moet ik nog vastleggen.

23 januari: Vrij om Adelaide te verkennen. Overnachting: Zelfde als vorige nacht waarschijnlijk.

24-25 januari: Zoals eerder al gezegd: Een meer dan 24u durende rit met The Ghan naar Alice Springs. Overnachting: Ga ik boeken bij Annie's Place.

Dat waren de dagactiviteiten die al vastliggen. Ik kijk ernaar uit jullie de verslagen daarvan te kunnen meedelen!

Voor de rest kan ik nog vertellen dat Melbourne een grote stad is met heel veel mooie gebouwen en heel uiteenlopende bouwstijlen ook. Sommigen zijn hypermodern, anderen dan weer steenoud.. Iedereen is hier ontzEttend vriendelijk. Zoals het cliche het wil ben je iedereens -mate-, maar als vrouw ben je ook wel is iemands -love- of -sweetheart-. Een beetje wennen toch wel in vergelijking met Belgie waar de meeste mensen onbekenden eerder met hun nek bekijken dan wat anders.. Positieve verandering went echter snel dus perfect :)

Het besef dat ik hier ben dringt ondertussen langzaam maar zeker door en ik heb ook nog een paar totaal onbelangrijke dingen te melden die ik toch even kwijt moet.

Zo ben ik vandaag naar de kapper geweest voor 10 euro! De eerste keer ooit dat ik een haircut heb gekregen van een Duitse, zo goedkoopEn ze heeft mijn haar ook NIET gewassen voor ze het knipte. Zeer aparte ervaring kan ik wel vertellen, maar goed het resultaat mag er zijn dus ideaal. Ik licht nog ff toe dat ik er geen hanenkam van heb laten maken ofzo, gewoon mijn gewoonlijke kapsel maar weer wat opgefrist zoals dat dan heet. Geen nood om te vragen naar foto's dus :p

En het laatste gaat over mijn kamer. Vanmorgen hoorde ik een raar geluid onder mijn bed dacht ik, maar ik hoorde het een beetje later opnieuw. Toen kon ik het identificeren als de vleugels van een vogeltje dus niks aan de hand. Echt een half uur of zelfs meer later zag ik plots dat er echt net naast mijn bed - zo goed als eronder- een vogeltje zat! Vermits jullie voor een groot deel uit ongelovige mensen bestaan heb ik er uiteraard een foto van getrokken ('kijk eens naar het vogeltje' haha).

Heb nog wel meer foto's maar op deze computer krijg ik ze om een of andere -voor mij onbegrijpelijke- reden niet geopend dus daar zullen jullie nog op moeten wachten.

Tot zo ver mijn update. In bijlage vinden jullie alleszins een paar graden Celsius van hier een een zonnestraaltje zelfs voor zij die willen!

Tot snel!

Maman

Hello Love,

Great dat je zo snel zorgde voor optimale communicatie & ‘cheap’! Dat we in België aan de top staan wat die prijzen betreft is daarmee nogmaals bewezen.

Je programma ziet er niet alleen prachtig & overwhelming uit maar is ook gespekt met spannende ervaringen en ontdekkingen..
Hold a snake… flying fox… ben benieuwd, vooral naar je surf-avontuur!! ;-)
Een golf boven je hoofd moet wel een immense indruk geven..
Help cook a true blue Aussie BBQ zal je nog beter voorbereiden op de tentverblijven tijdens de zomerfestivals en volgens mij ziet de ‘vriendenschaar’ dat wel zitten.

Geniet van je “luilekkerdag”, ik kijk met veel plezier uit naar je verslagen van de Melbourne-Adelaide tour en je treinreis met The Ghan!!

Gelukkig heeft de warme temperatuur je zin voor humor niet aangetast ;-)

have fun
take care
C U soon
love
Maman

Mi

ik dacht lekker origineel te zijn en te beginnen met 'hey love' maar da is al gepikt door iemand anders :p,
ik vind,Julie, dage boeken moet shrijven in de toekomst want jeetje, da is allemaal zeer leuk geschreven :)
Ik moet vast niet vertellen waar ik het enthousiats over ben??? KOALAtime!! vergeet de opdracht ni die ik je heb gegeven,he!!
Alles ziet echt echt bangelijk uit!
EN 'if you know how to ski...' hahahaha, plots flitsen die filmkes terg in mijn hoofd en hoop da iemand,net zoals Linda, een even HYLARISCH beeldfragment maakt als het 'u bent getuigen van een poging van Jule...' ;)

en de 'vriendenschaar' ziet da zeker zitten da ge u al zo geweldige kookkunsten nog wa aandikt :)

t beste daar nog met de korte krulletjes (leeuwenwelpje :p) en een dikke kus

Mi

owkaay, geen idee hoe ik erbij kwam dage koala's ging zien, hahahaha! want t zijn kangeroos :D ik lees gewoon wat ik zelf wil zien denk ik :) dus...uw opdracht wordt nog even uitgesteld ;)
gelukkig heb je daar uwe ferme hoed al gekocht want volgens de website gade hem nodig hebben :)
x

Lin

Looks good baby! Khou toch ook vooral mn hart vast voor 14/15 janu en hoop toch ook dat het gaat worden vastgelegd! Anders leg je je cameratje op t strand en zet je hem gewoon aan! Ennn ben benewd naar Neds Beds haha sounds leuk gewoon. Ga een beetje rusteg dagje hebben here denk zo wat aan een opdrachtje werken en kdenk de vacuumer nog eens door de hut halen al kan t je vast nt schelen maar wou t toch ff delen met je! Lekker slapen daar, hou je groot! En ben toch benewd naar de austral touch aan je kapsel hoorrr!

Dag baby! -xx-

Oma en dédé

Wat leuk de telefoon,hebben juist al twee maal je planning gelezen.Geniet en doe je niets te kort.Hier zijn de vertrekkers naar Australie al twee dagen aan het wachten om te vertrekken,geen kans vanwege het weer.gelukkig ben jij normaal weg geraakt.Kusjes Oma Dédé

Chantal

Jij bent zo geweldig. Naar de kapper gaan. Voor ons een normale gebeurtenis bij jou reisverhaal. Het is goed dat je bij +41° de zee opzoekt. Hoe is het eten daar? Eet je daar kangeroe, cornflakes, brood? Of eet je alleen maar hamburgers? Ik kijk al uit naar je volgende verhaal.
Het was een spannende tennismatch tussen Justine en Kim. Hopelijk krijg je ook zo'n match te zien. Wat ik geweldig vind aan je reisverslag is telkens de link die je invoegt. Zo kunnen wij met alles volgen tot in de details. Wij kunnen er zelfs naar bellen om te zeggen dat ze je in de watten moeten leggen. Geef maar een seintje en we doen het.
Dikke kussen
Chantal en Paul

de Lieve zuster

Hellooooow,

Wauw wat leuk om zo een geweldige verhalen en planningen te lezen!! Waar haal je dat schrijftalent bij zo een hoge temperaturen!!
Wij volgen en lezen hier met zen allen je verhalen hoor!
De kids vragen elke dag naar de avonturen van Julie!!
Ze zijn al helemaal in de ban van jou...hoe zou dat nu toch kunnen... ;-)
Enfin, je hebt er een planning opstaan waar wij enkel van kunnen dromen...dus wij zijn zeer benieuwd naar de rest van je avontuur!
En zoals vele...zijn ook wij heel benieuwd naar je surf-talenten, want na dat filmpje van je ski talenten...baard het me toch zorgen hoor!!

Veel liefs en een dikke zoen van ons alle 6!! xxx

ps: ons Mi doe da goe zene!

friedl en anoek

ha makker!
terwijl gij daar aant genieten zijt van de zon moest ik op zondag nog maar eens gaan werken ... tijdens de sneeuwbuien! u begrijpt mijn jaloersheid maar het is u gegund. ik snap niet waarom niemand iets zegt over da nest onder/naast uw bed! ik behoor toch tot het groepje 'ongelovigen' dus wacht ik op de foto's tot ik het verhaal ga doorvertellen en mij zo onsterfelijk belachelijk maak als het toch ni waar blijkt te zijn :)
geen nieuws hier vanuit het verre Brasschaat en dat is in dit geval dus goed nieuws.
geniet daar met volle teugen en vergeet u toch ni op tijd in te smeren ... overal hé! ;)

Franoek

Hendrik

Kunde gij ne mens jaloers maken ja...

Geniet er ginder maar van en laat die updates maar komen is cool om te volgen!!

Heb je trouwens een mail gestuurd met de contactgegevens van de Lee (die gast die ik ken aan de Goldcoast).
Als je daar in de buurt bent en je hebt iets nodig ofzo moet ge hem zeker bellen (ne zalige pee).

't amusement!

H.

Sofie

Dag lieve Julie!

Man, man, voor 10€ naar de kapper, kon ik da hier maar...dan zou mijn spaarrekening eindelijk wat aandikken;-)

Tis echt superleuk om zo al je belevenissen te volgen...en waar ik (uiteraard) het meeste naar uitkijk is naar je verhalen vanuit de rod laver arena volgende maandag. Ik zit echt zo hard te duimen dat ze Kim of Justine daar zullen programmeren en zit nu al af te tellen om die leuke griet, met kort krullend haar en een belgisch vlaggetje te zien zwaaien!

Amuseer je daar! En een dikke knuffel
Sofie

oma Ria en Dédé

We hebben juist weer eens héél je planning doorgenomen.Nu begint het pas ECHT te lijken.Jij gisteren een rustdag en wij vandaag.Van de ene stoel op de andere ,ken je dat?Omdat we het niet kunnen onthouden waar en wanneer je iets onderneemt,moeten we elke dag kijken naar je programma.Let op en geniet maar tenvolle ,want het gaat vlug hoor.We verwachten overmorgen Chris al thuis uit US.Zeggen dat we met jou niet alléén 10 uren verschillen maar ook 45 graden Haha Kusjes >Oma en Dédé